Descoperă cum să pregătești un aperitiv gustos din doar câteva ingrediente reci. Iată cele mai ușor de încercat rețete de platouri reci.
Rețete pentru platouri reci
Bruschete cu ciuperci și parmezan
Pentru această idee de aperitiv vei avea nevoie de o baghetă, câteva bucăți de ciuperci, 3 căței de usturoi, zeama de la o lămâie și mirodenii precum sare, piper, busuioc, pătrunjel.
Vei tăia felii subțiri din bagheta proaspătă, vei stropi fiecare felie cu puțin ulei de măsline și le vei pune puțin la prăjit, într-o tigaie. Ciupercile, după ce le speli, le vei felia subțire și le vei stropi cu zeama de lămâie.
În tigaia în care ai rumenit pâinea, pune puțin ulei și adaugă usturoiul mărunțit, lasă-l pentru două minute să se rumenească, după care adaugă feliile de ciuperci și condimentează. Lasă totul pe foc până când se înmoaie ciupercile.
Pe fiecare felie de pâine pune o lingură din umplutura de ciuperci, deasupra presară…
Comentează