Home » Cum Prepari Delicioase Inele De Ceapă Pane

Cum Prepari Delicioase Inele De Ceapă Pane

Cum Prepari Delicioase Inele De Ceapă Pane

Despre ceapă și beneficiile ei

Ceapa este o legumă delicioasă și foarte valoroasă din punct de vedere nutrițional, fiind o sursă bogată de vitamine și minerale. Este folosită în prepararea mâncărurilor, atât crudă, cât și gătită.

Ceapa are nenumărate beneficii pentru sănătate, fiind un alimen bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice.

Ceapa conține atât compuși de sulf (care creează aroma lor înțepătoare), cât și o enzimă numită sintază. De îndată ce o ceapă este tăiată, cele două elemente formează un compus chimic numit S-oxid sin-propanetial. Acesta este eliberat în aer sub formă de gaz, care irită glandele lacrimale.

Descoperă cum să tai ceapa fără să plângi.

Valori nutriționale…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.