Colțunașii mai sunt cunoscuți și sub denumirea de piroști, piroșcă la singular, chiroște sau chiar barabule, în Moldova. Au la bază un aluat pufos ce poate fi umplut atât cu ingrediente dulci, cât și sărate. Sunt consumați drept aperitiv, însă pot fi pregătiți și pentru rețete de deserturi, atunci când au umplutură de gem sau dulceață. Iată ce rețete de colțunași poți încerca acasă.
Rețete de colțunași
Colțunași cu brânză dulce
Ingrediente
- 500 gr făină;
- 300 gr brânză dulce;
- 200 gr zahăr;
- 150 gr smântână pentru servit;
- 150 ml ală;
- 4 ouă;
- 2 linguri griș;
- Un praf de sare.
Mod de preparare
Se pune făina într-un castron mare, iar la mijlocul ei se face o adâncitură și se pune apa călduță, un praf de sare și 2 ouă. Se amestecă toate până se obține un aluat omogen, nelipicios.
Ulterior, pentru compoziția colțunașilor, se amestecă brânza dulce sfărâmată, zahărul, restul de ouă și grișul. Se amestecă bine toate…
Comentează