Tocăniță ungurească de dovlecei cu mărar
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 kg de dovlecei/zucchini
- o ceapă roșie mică
- o lingură de ulei de măsline
- 100 ml de lapte
- două linguri de zahăr
- 200 g de smântână
- două linguri de făină
- o linguriță de oțet cu 10%
- o legătură de mărar
Mod de preparare:
Pentru tocăniță, curățați dovleacul, tăiați-l în jumătate, scoateți semințele, radeți pulpa și sărați-o bine și lăsați-o, aproximativ 20 de minute. Curățați și tocați ceapa.
Căliți ceapa în ulei. Clătiți dovleacul, stoarceți-l, apoi adăugați-l peste ceapă și gătiți timp de 2-3 minute. Se toarnă peste dovlecei laptele, eventual adăugând puțină apă (pentru a acoperi dovleceiicu lichid). Se condimentează cu zahăr, apoi se fierbe până devine crocant.
Amestecați smântâna cu făina și puțină apă, adăugați din zeama de la dovleac, amestecați până la obținerea unei consistențe omogene, apoi turnațo în legumele care…
Comentează