Home » Reţetă de mandazi, un preparat culinar kenyan

Reţetă de mandazi, un preparat culinar kenyan

Reţetă de mandazi, un preparat culinar kenyan


Mandazi este un fel de gogoşi originar din zona Africii de est. Acesta este un preparat culinar tradiţional din bucătăria poporului swahili, care locuiește în regiunea de coastă din Kenya şi Tanzania. Mandazi este popular deoarece este comod de preparat, poate fi consumat cu aproape orice fel de mâncare sau cu sosuri ori doar ca o gustare ca atare și poate fi păstrat și reîncălzit pentru a fi mâncat ulterior.

Cardamonul este ingredientul care face ca mandazi să iasă în evidență. Acesta este condimentul care dă mâncărurilor tot felul de vibrații specifice zonei Mombasa. În limba swahili se numește iliki sau eliki și adaugă întotdeauna o aromă subtilă, dar inconfundabilă produselor de patiserie. Cardamonul oferă, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate, având inclusiv proprietăți anticancerigene şi efecte antidiabetice şi contribuind la reducerea bacteriilor care cauzează boli în intestine.

Ingrediente

2 căni de făină;
1 cană de zahăr;
1…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.