Ce sunt fructele de mare
Fructele de mare sunt utilizate ca o sursă importantă de hrană în multe regiuni din lume și includ multe specii de scoici, midii, stridii, melci, creveți, homari, raci, crabi, caracatițe, sepii, meduze comestibile, calamari, arici de mare sau castraveți de mare.
Peștele și alte fructe de mare pot reprezenta cel mai important aliment al umanității, după cereale, furnizând aproximativ 15% din aportul de proteine al populației mondiale. Carnea slabă a peștelui și a fructelor de mare conține 18-25% proteine, echivalentul cărnii de vită sau de pasăre, dar are mai puține calorii. În pește, un gram de proteină este prezent pentru 4 până la 10 calorii, spre deosebire de 10–20 de calorii per gram de proteină pentru carnea slabă și până la 30 pentru carnea grasă de la alte animale.
Ce beneficii au fructele de mare
Este important de știut că, înainte de a include fructe de mare în alimentație, este recomandat să iei în…
Comentează