Home » Miere Zaharisită. De Ce Se Zaharisește Mierea, Ce înseamnă și Cum Poți Să Previi Cristalizarea Mierii

Miere Zaharisită. De Ce Se Zaharisește Mierea, Ce înseamnă și Cum Poți Să Previi Cristalizarea Mierii

Miere Zaharisită. De Ce Se Zaharisește Mierea, Ce înseamnă și Cum Poți Să Previi Cristalizarea Mierii

Se cristalizează sau se zaharisește, asta înseamnă atunci când mierea trece din forma lichidă într-o stare semisolidă. Descoperă explicația pentru care mierea se zaharisește.

De ce se zaharisește mierea

Mierea reprezintă o soluție concentrată de zaharuri, fructoză și glucoză în special, în proporție de 70% din întreaga compoziție. Procentul variază în funcție de tipul de miere, iar dintre cele două componente, fructoza poate fi între 30 și 44%, iar glucoza între 25 și 40%.

Raportul cantitativ și procentajul relativ al fiecăruia dintre cele două ingrediente fac ca mierea să se cristalizeze, să se zaharisească, mai repede sau într-un timp mai lung.

Procesul de zaharisire al mierii este perfect normal, natural, iar trecerea din starea lichidă, așa cum este inițial mierea, la starea semisolidă nu duce la schimbarea gustului ori calității produsului.

Mierea zaharisită își schimbă aspectul, culoarea devine mai deschisă decât în…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.