Home » Putin Va Ajunge în Turcia în Următoarele Zile. Ministrul Turc De Externe: „Această Vizită Ne Va Da Ocazia Să Discutăm Multe Chestiuni”

Putin Va Ajunge în Turcia în Următoarele Zile. Ministrul Turc De Externe: „Această Vizită Ne Va Da Ocazia Să Discutăm Multe Chestiuni”

Putin Va Ajunge în Turcia în Următoarele Zile. Ministrul Turc De Externe: „Această Vizită Ne Va Da Ocazia Să Discutăm Multe Chestiuni”

„Vizita domnului Putin a fost planificată. Ar fi trebuit să aibă loc mai devreme. Această vizită ne va da ocazia să discutăm multe chestiuni”, a declarat ministrul turc de externe la postul public TRT Haber.

Presa a menţionat data de 12 februarie, dar preşedinţia turcă, chestionată de mai multe ori de AFP, a refuzat să confirme sau să precizeze când intenţionează preşedintele Recep Tayyip Erdogan să-l primească pe omologul său rus.

Turcia, prima ţară membră a NATO care va primi vizita lui Putin de la începutul războiului din Ucraina, a aprobat luna trecută intrarea Suediei în Alianţă, după 20 de luni de suspans.

„Preşedinţii noştri se întâlnesc în mod regulat”, a declarat Fidan. Ultimul lor tête-à-tête a avut loc în septembrie 2023 la Soci, la reşedinţa de vacanţă a lui Putin, dar de atunci cei doi lideri au vorbit frecvent la telefon.

De la începutul războiului, Erdogan a reuşit să menţină relaţii bune atât cu Ucraina,…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.