Supa minestrone este o combinație între o varietate de legume proaspete și o serie de ierburi aromatice, însă în anumite rețete, în funcție de regiune, se pot adăuga și paste sau orez. Așadar, iată cum faci acasă supă minestrone.
Rețete de supă minestrone
Rețetă clasică pentru supă minestrone
Ingrediente
- O ceapă mare;
- 3 morcovi;
- O bucată de țelină;
- 3 cartofi;
- Un dovlecel;
- 2 ardei;
- 400 g suc de roșii;
- 240 g fasole din conservă;
- 100 g paste mici;
- 100 g spanac proaspăt sau kale;
- O legătură pătrunjel verde;
- Sare, piper, ulei de măsline.
Mod de preparare
Toate legumele se spală, se curăță și se taie în cubulețe. Se pune puțin ulei, 3-4 linguri, într-o oală mare, încăpătoare, și se pune ceapa la călit. Când ceapa începe să devină translucidă, se adaugă morcovii și țelina și se călesc împreună până se înmoaie. Se pune apoi și usturoiul tocat și se amestecă energic pentru a nu se arde.
Ulterior, se adaugă restul legumelor…
Comentează