Home » Ucraina Anunță Că Ia Măsuri Pentru A Opri Utilizarea De Către Forțele Ruse A Terminalelor Starlink în Zonele Ocupate

Ucraina Anunță Că Ia Măsuri Pentru A Opri Utilizarea De Către Forțele Ruse A Terminalelor Starlink în Zonele Ocupate

Ucraina Anunță Că Ia Măsuri Pentru A Opri Utilizarea De Către Forțele Ruse A Terminalelor Starlink în Zonele Ocupate

Terminalele Starlink au fost trimise de urgență să ajute Ucraina după debutul invaziei Rusiei, în 2022, și au fost vitale pentru comunicațiile Kievului pe câmpul de luptă. Starlink spune că nu face afaceri de niciun fel cu guvernul sau cu armata Rusiei.

Șeful serviciilor ucrainene de informații militare, generalul Kirilo Budanov, a declarat luna aceasta pentru The Wall Street Journal că trupele ruse folosesc mii de terminale Starlink în zonele ocupate, după ce le-au achiziționat de la firme rusești private care le-au cumpărat de la intermediari.

Viceprim-ministrul Mihailo Fedorov, care este și ministrul pentru transformare digitală, a declarat pentru televiziunea publică Suspilne că autoritățile ucrainene au cerut Starlink să ia măsuri chiar înainte ca utilizarea terminalelor de către Rusia să devină cunoscută.

„Am găsit un algoritm și am făcut o propunere către SpaceX și suntem în comunicare cu ei pentru a ne asigura că astfel de cazuri nu…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.