Unul dintre deserturile copilăriei pe care nu ai cum să îl uiți ușor. Rețeta de faguri cu cremă este și acum la mare căutare datorită gustului savuros al prăjiturilor aromate. Vezi cum poți face și tu acasă fagure cu cremă.
Reţete de fagure cu cremă
Rețetă de faguri cu cremă
Ingrediente pentru faguri
- 400 g făină;
- 6 linguri de lapte;
- 6 linguri de ulei;
- 6 linguri de zahăr;
- 6 ouă;
- O linguriță praf de copt.
Ingrediente pentru cremă
- 500 ml lapte;
- 250 g zahăr pudră;
- 200 g unt;
- 5 linguri făină;
- Esență de rom.
Mod de preparare
Pentru faguri, se amestecă ouăle cu uleiul, laptele și se încorporează făina cu praful de copt. Se amestecă până când se obține un aluat cu o consistență omogenă, asemănător cu consistența unei smântâni.
În forma de gofre, care se unge cu puțin ulei cu ajutorul unei pensule, se pune câte o lingură de aluat în mijlocului fiecărei forme. Se coc fagurii, apoi se lasă să se răcească.
Între timp, se…
Comentează