Home » Interviu Cu Fondatorul Unei Edituri Care Promovează Poezia. „Cred Că Poezia Are, Totuși, Un Avantaj. Când E Făcută Cum Trebuie, E Cool”

Interviu Cu Fondatorul Unei Edituri Care Promovează Poezia. „Cred Că Poezia Are, Totuși, Un Avantaj. Când E Făcută Cum Trebuie, E Cool”

Interviu Cu Fondatorul Unei Edituri Care Promovează Poezia. „Cred Că Poezia Are, Totuși, Un Avantaj. Când E Făcută Cum Trebuie, E Cool”

Vasile Ernu: Am scris cred acum câțiva ani că apariția Editurii OMG e cumva un fenomen important prin prisma a ceea ce semnifică ea sau ceea ce face în câmpul cultural românesc. O să discutăm pe parcurs: sau o să întreb niște lucruri. Aș porni, dragă Alex, de la o întrebare simple: care a fost motivația pornirii acestui proiect?
Alex Ciorogar: Dragă Vasile, îți mulțumesc, în primul rând, pentru această oportunitate de a discuta mai pe larg despre Editura OMG și, în al doilea rând, despre cuvintele frumoase și de încurajare pe care, într-adevăr, le-ai avut de spus de la bun început despre întregul demers.

Și eu cred, bineînțeles, în importanța pe care o are editura în câmpul cultural românesc și, ca să-ți răspund la prima întrebare, aș zice că motivația proiectului ține tocmai de structura și relațiile existente în sfera literaturii contemporane românești.

Mai exact, cred că ține de anumite insuficiențe sau neajunsuri pe…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.