Home » Statuia Julietei Lui Shakespeare Din Verona, Deteriorată De „mângâierile” Turiştilor: „Este Corect Să Le Permitem Să Atingă Pieptul ?

Statuia Julietei Lui Shakespeare Din Verona, Deteriorată De „mângâierile” Turiştilor: „Este Corect Să Le Permitem Să Atingă Pieptul ?

Statuia Julietei Lui Shakespeare Din Verona, Deteriorată De „mângâierile” Turiştilor: „Este Corect Să Le Permitem Să Atingă Pieptul ?

Faimoasa statuie a Julietei, amplasată în curtea casei din Via Cappello de la Verona, a suferit deteriorări serioase din cauza numeroaselor „mângâieri” primite din partea turiştilor.

Figura de bronz se află sub balconul dintr-o curte mică în care se spune că Romeo ar fi curtat-o pe Julieta, atrăgând zilnic sute de vizitatori care se adună acolo pentru un selfie şi pentru a-i atinge sânul ca parte a unui ritual despre care se crede că aduce noroc în dragoste. Atingerile repetate au deteriorat însă statuia.

Este deja a doua oară când se întâmplă asta. În 2014, statuia originală, care se afla în curte de mai bine de 40 de ani, a fost înlocuită cu o copie care a costat 15.000 de euro, finanţată de o asociaţie catolică.

Actuala statuie a Julietei este o reproducere după cea realizată în 1972 de sculptorul Nereo Costantini. Această copie a înlocuit lucrarea originală, care a fost deteriorată în urmă cu zece ani, din cauza uzurii cauzate de…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.