Home » Social-democrații Germani Nu Exclud Interzicerea Partidului De Extremă Dreapta Alternativa Pentru Germania: „Amenință Democrația”

Social-democrații Germani Nu Exclud Interzicerea Partidului De Extremă Dreapta Alternativa Pentru Germania: „Amenință Democrația”

Social-democrații Germani Nu Exclud Interzicerea Partidului De Extremă Dreapta Alternativa Pentru Germania: „Amenință Democrația”

„Pentru noi, este indubitabil că AfD este un partid de extremă dreapta ce este îndoctrinat de ideologia naţionalistă şi ameninţă democraţia”, se arată în rezoluţia adoptată de conducerea social-democraţilor germani.

Conducerea SPD consideră că, dacă serviciile secrete germane vor prezenta dovezi convingătoare că există motive solide pentru a susține că AfD este neconstituțională sau contrară valorilor fundamentale ale democrației, atunci ar trebui să fie luată în considerare o măsură.

Interzicerea unui partid este ultima soluţie într-o democraţie, a spus cancelarul german, social-democratul Olaf Scholz. Dar tot el a adăugat că „totuși, democraţia nu trebuie niciodată să rămână pasivă dacă un partid încearcă să o distrugă din interior”.

În martie 2021, Serviciul de informaţii german a clasificat partidul Alternativa pentru Germania drept o grupare extremistă de dreapta suspectă. AfD a făcut contestație la Înalta Curte…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.