Ce este supa ramen și care e originea ei
Ramen este un fel de mâncare cu tăiței de origine chineză – noodles, care este un aliment de bază ]n Japonia.
În epoca Meiji (1868–1912), Japonia, care anterior era închisă comerțului exterior, a început să accepte negustori și vizitatori din străinătate. La începutul anilor 1880, comercianții chinezi au ajuns în orașul-port Yokohama și au înființat acolo un „oraș chinezesc”, deschizând restaurante care serveau mâncăruri chinezești.
Un fel de mâncare deosebit de popular a fost numit la mian sau „tăitei întinși” în cantoneză, pe care clienții japonezi l-au adoptat ca ramen.
Spre deosebire de tăițeii groși de hrișcă numiti udon, ramen sunt tăiței cu ou, care se gătesc rapid. Felul de mâncare numit ramen este făcut din acei tăiței gătiți într-o bază de supă, de obicei un bulion de carne, legume sau miso. Daca este supă de carne, este de obicei pui (torigara) aromat cu sos de…
Comentează