Home » Atacul Direct Al Iranului împotriva Israelului Este Unul Fără Precedent. „Guvernul Israelian Se Va Simţi Obligat Să Riposteze”

Atacul Direct Al Iranului împotriva Israelului Este Unul Fără Precedent. „Guvernul Israelian Se Va Simţi Obligat Să Riposteze”

Atacul Direct Al Iranului împotriva Israelului Este Unul Fără Precedent. „Guvernul Israelian Se Va Simţi Obligat Să Riposteze”

Un atac direct din partea Iranului împotriva Israelului este fără precedent. Chiar dacă dronele sunt interceptate, chiar dacă numărul victimelor va fi scăzut sau zero, israelienii se vor simţi profund vulnerabili, iar guvernul israelian se va simţi obligat să riposteze.

Folosirea rachetelor de croazieră – dacă se confirmă – ar schimba şi mai mult dinamica.

Chiar dacă Iranul a calculat o strategie de „spectacol maxim cu impact minim” – cel mai probabil prin utilizarea dronelor – şansa de a greşi calculele este uriaşă.

Este de aşteaptat ca dronele kamikaze să aibă nevoie de aproximativ nouă ore pentru a ajunge în Israel. Ele zboară la joasă înălţime pentru a evita radarele, ceea ce le face mai greu de interceptat. Prin alegerea dronelor, Iranul repetă o metodă de atac testată. Un roi de drone kamikaze a lovit uzinele petroliere saudite în 2019, fără să ucidă pe nimeni, dar a provocat pierderi de milioane de euro comerţului cu petrol…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.