Ingredientele de bază sunt simple, însă modul de pregătire diferențiază rețeta de panettone de o rețetă clasică de cozonac. Iată cum faci acasă panettone. Rețeta pas cu pas pentru cozonac Italian.
Secrete pentru cel mai bun panettone
- Este important să știi că orice rețetă de panettone se pregătește din două tipuri de aluat. Primul aluat se face din maia, care trebuie să stea la dospit câteva ore, iar al doilea aluat este cel în care vei pune fructe sau ciocolată, ce prefer. Cele două compoziții se amestecă între ele și așa vei obține cel mai bun panettone făcut în casă.
- Alege întotdeauna o formă înaltă pentru a coace cozonacul italian, dar și din hârtie, antiaderentă. În felul acesta vei obține rezultatul perfect în urma coacerii.
- Locul în care lași aluatul la dospit trebuie să aibă o temperatură caldă, constantă.
- Cerne întotdeauna făina înainte de a o adăuga în aluatul de panettone.
- Folosește ingrediente cât mai grase…
Comentează