Home » „Soleina” Sau Cum Ne Vom Hrăni Cu Lumină. O Fabrică Din Finlanda A început Să Producă Alimente „din Aer și Energie Solară”

„Soleina” Sau Cum Ne Vom Hrăni Cu Lumină. O Fabrică Din Finlanda A început Să Producă Alimente „din Aer și Energie Solară”

„Soleina” Sau Cum Ne Vom Hrăni Cu Lumină. O Fabrică Din Finlanda A început Să Producă Alimente „din Aer și Energie Solară”

Solar Foods a obținut deja aprobarea pentru a produce alimentele pe bază de soleină în Singapore și încearcă să-și introducă produsele și pe piața din SUA în această toamnă. Urmează, Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2025 și de asemenea Marea Britanie.

Producția fabricii poate fi mică în raport cu industria alimentară globală, dar Pasi Vainikka, cofondatorul și directorul executiv al Solar Foods, speră că funcționarea noii tehnologii va reprezenta un pas crucial în revoluționarea alimentației oamenilor.

Soleina se prezintă sub formă de pulbere gălbuie formată din organisme unicelulare, similară cu drojdia folosită la copt sau la fabricarea berii. Compania speră ca aceste proteine ​​să fie folosite în alternative de carne, brânză sau ca ingredient de înlocuire a ouălor în tăiței, paste și maioneză.

De exemplu, ravioli, un tip popular de paste făinoase, sunt făcute cu soleină care a înlocuit oul, dar există și…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.