Home » Rețete De Furnici în Copac – Cum Se Prepară

Rețete De Furnici în Copac – Cum Se Prepară

Rețete De Furnici în Copac – Cum Se Prepară

Ce este preparatul „Furnici în copac”

Furnici în copac – cu denumirea originală Mayishangshu – este un fel de mâncare clasic din bucătăria chineză.

Numele preparatului în chineză, Mayishangshu, a fost tradus în engleză ca ”ants climbing a tree”- „furnici care se cațără în copac” – și în română ca „furnici în copac”. Se numește așa pentru că are bucăți de carne mărunțită agățate de tăiței, evocând o imagine a furnicilor mergând pe crengi.

Felul de mâncare este compus din carne mărunțită, de obicei de porc, dar poate fi și pui, gătită într-un sos și turnată peste noodles. Alte ingrediente pot include oțet de orez, sos de soia, ulei vegetal, ulei de susan, ceapă verde, usturoi, ghimbir și pastă de chili.

Originile rețetei sunt încă neclare. Chiar dacă Ma Yi Shang Shu este un fel de mâncare popular în bucătăria chineză, nu a fost descoperit cine l-a creat sau când a fost făcut pentru prima dată.

O…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.