De aceea, aluatul de cozonac va trebui să conțină mai puțin zahăr decât de obicei. Cu această rețetă îți vei impresiona musafirii și familia. În plus, vei renunța la rețetele tradiționale de cozonac cu nucă și cacao în favoarea acesteia.
Ingrediente pentru cozonac cu nutella
Pentru aluat:
- 900 g făină
- 3 gălbenușuri din ouă de țară
- 1 ou întreg
- 120 g zahăr
- 40 g drojdie proaspătă sau 12 g uscată
- 1 vârf de cuțit de sare
- 360 ml lapte gras
- 100 g unt gras
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 esență de vanilie
Pentru umplutură:
- 300 g de nutella
- 80 g fulgi de migdale
Pentru crustă și decor
- 1 gălbenuș
- 2 linguri lapte
- zahăr brun
Mod de preparare cozonac cu nutella
Cum se face aluatul
Pentru început, pregătește-ți toate ingredientele măsurate în boluri. Ia un bol mare și pune făina cernută bine. Adaugă maiaua formată din drojdie, 5 linguri de lapte cald și o linguriță de zahăr (din ingredientele de cozonac). Lasă totul să…
Comentează