Home » Cozonac Cu Nutella. O Alternativă Delicioasă La Rețeta Clasică Cu Nucă și Cacao

Cozonac Cu Nutella. O Alternativă Delicioasă La Rețeta Clasică Cu Nucă și Cacao

Cozonac Cu Nutella. O Alternativă Delicioasă La Rețeta Clasică Cu Nucă și Cacao

De aceea, aluatul de cozonac va trebui să conțină mai puțin zahăr decât de obicei. Cu această rețetă îți vei impresiona musafirii și familia. În plus, vei renunța la rețetele tradiționale de cozonac cu nucă și cacao în favoarea acesteia.

Ingrediente pentru cozonac cu nutella 

Pentru aluat: 

  • 900 g făină
  • 3 gălbenușuri din ouă de țară
  • 1 ou întreg
  • 120 g zahăr
  • 40 g drojdie proaspătă sau 12 g uscată
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 360 ml lapte gras
  • 100 g unt gras
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 esență de vanilie

Pentru umplutură: 

  • 300 g de nutella
  • 80 g fulgi de migdale

Pentru crustă și decor

  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri lapte
  • zahăr brun

Mod de preparare cozonac cu nutella 

Cum se face aluatul

Pentru început, pregătește-ți toate ingredientele măsurate în boluri. Ia un bol mare și pune făina cernută bine. Adaugă maiaua formată din drojdie, 5 linguri de lapte cald și o linguriță de zahăr (din ingredientele de cozonac). Lasă totul să…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.