Trucuri pentru cozonaci pufoși
- Vasul în care frămânţi aluatul să fie călduţ. Clătește-l înainte cu apă fierbinte, după care şterge-l foarte bine.
- Folosește numai ouă de găină, nu de rață sau de gâscă.
- Pentru o culoare galbenă a aluatului ai trei variante: pui sare în gălbenușuri, folosești ouă de găini hrănite cu porumb, sau adaugi puțin șofran (dizolvat în lapte) în făină.
- Încălzește puțin laptele când pregătești maiaua din drojdie, dar ai grijă să nu fie fierbinte.
- Pentru ca albușurile să se bată mai bine și mai repede, adaugă puțin suc de lămâie și sare în ele, ca pentru bezele.
- Alege ingrediente proaspete și de calitate. Contează mult dacă vrei un cozonac perfect.
- Pregătește nuca. Curăț-o bine (nimic nu e mai neplăcut decât să simți coji de nucă în felia de cozonac, când o mănânci). Pentru a înlătura gustul amar, opărește nuca pentru umplutură cu lapte clocotit.
- Cerne făina înainte de a te apuca…
Comentează