Home » Reţete De Cozonac. Cum Faci Cei Mai Gustoși și Pufoși Cozonaci | 14 Rețete

Reţete De Cozonac. Cum Faci Cei Mai Gustoși și Pufoși Cozonaci | 14 Rețete

Reţete De Cozonac. Cum Faci Cei Mai Gustoși și Pufoși Cozonaci | 14 Rețete

Trucuri pentru cozonaci pufoși

  • Vasul în care frămânţi aluatul să fie călduţ. Clătește-l înainte cu apă fierbinte, după care şterge-l foarte bine.
  • Folosește numai ouă de găină, nu de rață sau de gâscă.
  • Pentru o culoare galbenă a aluatului ai trei variante: pui sare în gălbenușuri, folosești ouă de găini hrănite cu porumb, sau adaugi puțin șofran (dizolvat în lapte) în făină.
  • Încălzește puțin laptele când pregătești maiaua din drojdie, dar ai grijă să nu fie fierbinte.
  • Pentru ca albușurile să se bată mai bine și mai repede, adaugă puțin suc de lămâie și sare în ele, ca pentru bezele.
  • Alege ingrediente proaspete și de calitate. Contează mult dacă vrei un cozonac perfect.
  • Pregătește nuca. Curăț-o bine (nimic nu e mai neplăcut decât să simți coji de nucă în felia de cozonac, când o mănânci). Pentru a înlătura gustul amar, opărește nuca pentru umplutură cu lapte clocotit.
  • Cerne făina înainte de a te apuca…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.