Home » Israelul Asigură Curtea Internaţională De Justiţie Că Ofensiva De La Rafah Nu Prezintă Niciun Risc Pentru „populaţia Civilă Palestiniană”

Israelul Asigură Curtea Internaţională De Justiţie Că Ofensiva De La Rafah Nu Prezintă Niciun Risc Pentru „populaţia Civilă Palestiniană”

Israelul Asigură Curtea Internaţională De Justiţie Că Ofensiva De La Rafah Nu Prezintă Niciun Risc Pentru „populaţia Civilă Palestiniană”

„Israelul nu a purtat şi nu va purta operaţiuni militare în zona Rafah care să creeze condiţii de viaţă susceptibile să conducă la distrugerea populaţiei civile palestiniene, în totalitate sau în parte”, se arată într-un comunicat comun al Ministerului de Externe şi Consiliului securităţii naţionale.

CIJ a ordonat vineri, 24 mai, Israelului să îşi înceteze ofensiva militară de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, pentru prevenirea unui genocid în enclava palestiniană.

Cea mai înaltă jurisdicţie a ONU arată în această hotărâre că „nu este convinsă” că măsurile de evacuare anunțate de Israel sunt suficiente în vederea protejării civililor palestinieni.

„Israelul trebuie să pună imediat capăt ofensivei sale militare” de la Rafah, a dispus preşedintele CIJ, Nawaf Salam. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat, ca reacţie, că va reuni mai mulţi miniştri din cabinetul său în vederea unor „consultări”.

CIJ a…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.