Home » România și Alte 10 State Din UE Cer Deschiderea în Iunie A Negocierilor De Aderare Cu Republica Moldova și Ucraina. „Ar Ridica Moralul”

România și Alte 10 State Din UE Cer Deschiderea în Iunie A Negocierilor De Aderare Cu Republica Moldova și Ucraina. „Ar Ridica Moralul”

România și Alte 10 State Din UE Cer Deschiderea în Iunie A Negocierilor De Aderare Cu Republica Moldova și Ucraina. „Ar Ridica Moralul”

Într-o „Scrisoare comună asupra procesului de aderare la UE” cele 11 state membre semnatare ale acesteia, respectiv România, Republica Cehă, Estonia, Germania, Finlanda, Letonia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia şi Suedia, argumentează că „deschiderea negocierilor de aderare ar oferi o motivaţie suplimentară atât Ucrainei, cât şi Republicii Moldova”.

„Având în vedere situaţia teribilă pe teren în Ucraina, precum şi apropiatele alegeri prezidenţiale şi referendumul asupra aderării la UE în Republica Moldova, aceasta ar ridica moralul şi ar promova implementarea de reforme în aceste ţări”, se notează în scrisoare.

În documentul adresat preşedinţiei belgiene a Consiliului UE și semnat de miniştrii de externe sau secretarii de stat din ministerele de externe ale celor 11 state se solicită „adoptarea cadrelor de negociere pentru Ucraina şi Republica Moldova de către Consiliul Afaceri Generale nu mai târziu de luna iunie, în…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.