Home » Klaus Iohannis, în Cărți Pentru Funcția De Comisar European Pentru Apărare. Ce Nume Se Mai Află Pe Listă, Potrivit Politico

Klaus Iohannis, în Cărți Pentru Funcția De Comisar European Pentru Apărare. Ce Nume Se Mai Află Pe Listă, Potrivit Politico

Klaus Iohannis, în Cărți Pentru Funcția De Comisar European Pentru Apărare. Ce Nume Se Mai Află Pe Listă, Potrivit Politico

Ideea a stârnit entuziasm și există chiar speculații că postul ar putea reveni unei persoane cu „greutate” politică, precum ministrul polonez de externe, Radosław Sikorski.

Dar pe lista numelor vehiculate în cercurile diplomatice apare și președintele român Klaus Iohannis, din partea Partidului Popular European (PPE), de centru-dreapta, care, de asemenea, candidează pentru postul de secretar general al NATO.

Însă, la sfârșitul lunii mai, Politico a scris că președintele român ar fi presat să se retragă din cursa pentru șefia NATO, lucru respins de biroul lui Klaus Iohannis.

Alte nume vehiculate pentru postul de comisar pentru Apărare sunt premierul estonian Kaja Kallas, din partea liberalilor, dar și ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis, tot din PPE.

De altfel, țările UE din Europa Centrală și de Est sugerează că un reprezentant al statelor din această zonă este cel mai potrivit să ocupe acest post.

„Este logic. Regiunea…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.