Home » Summitul G7. Italia Neagă Că A Eliminat Referințele La LGBTQ și Avort Din Declarația Finală A întâlnirii La Nivel înalt

Summitul G7. Italia Neagă Că A Eliminat Referințele La LGBTQ și Avort Din Declarația Finală A întâlnirii La Nivel înalt

Summitul G7. Italia Neagă Că A Eliminat Referințele La LGBTQ și Avort Din Declarația Finală A întâlnirii La Nivel înalt

Guvernul italian de extremă-dreapta a negat că ar fi eliminat referiri la avort și la drepturile LGBTQ din declarația finală a summitului G7 din Puglia.

În declarația, publicată vineri seara târziu, nu apare o referire la protecția „identității de gen și a orientării sexuale” a comunității LGBTQ, deși referința fusese inclusă în declarația finală a G7 din Japonia de anul trecut.

Cuvântul „avort” a fost, de asemenea, omis dintr-un angajament mai amplu privind „accesul universal la servicii de sănătate adecvate, accesibile și de calitate pentru femei, inclusiv sănătatea și drepturile sexuale și reproductive complete pentru toți”.

În comunicatul summitului din 2023, liderii G7 s-au angajat în mod explicit să abordeze „accesul la avorturi sigure și legale”.

Bloomberg, care a relatat prima dată despre pasajul eliminat privind LGBTQ, a făcut legătura între această eliminare și implicarea în summit a Papei Francisc, cu care…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.