Pentru a te bucura cât mai mult de gustul savuros al fructelor proaspete, îți propunem să încerci să faci acasă o rețetă de sirop de căpșuni. Băutura se pregătește doar din câteva ingrediente și poate fi consumată în zilele călduroase de vară alături de câteva frunze de mentă proaspătă. Iată cum faci sirop de căpșuni.
Rețete pentru sirop de căpșuni
Cum să faci sirop de căpșuni cu zahăr
Ingrediente
- 2 kg căpșuni bine coapte;
- 1 kg zahăr;
- Zeama de la o lămâie.
Mod de preparare
Spală bine căpșunile sub jet de apă rece, îndepărtează-le codițele și pune-le într-un vas încăpător. Adaugă zahărul peste, acoperă vasul și lasă-l la frigider peste noapte. Amestecă din când în când în vas.
A doua zi, scurge bine căpșunile, fără să le presezi, iar siropul trece-l printr-o sită deasă. Fierbe apoi siropul obținut pentru 10-15 minute, iar spre final adaugă zeama de lămâie.
După ce a fiert, pune siropul de căpșuni…
Comentează