Aromată și parfumată, zmeura poate fi ingredientul vedetă din multe rețete. Pe lângă o rețetă de pandișpan pufos cu fructe, iată și o rețetă de sirop de zmeură pe care o poți încerca. Se face imediat, iar gustul este savuros.
Rețete pentru sirop de zmeură
Sirop de zmeură făcut în casă
Ingrediente
- 2 kg zmeură proaspătă;
- 1 kg zahăr;
- O lingură sare de lămâie.
Mod de preparare
Spală bine zmeura în apă rece, apoi pune-o într-o cratiță cu puțină apă și fierbe puțin până când fructele se înmoaie. Acoperă apoi cu un tifon, las-o să se răcească, apoi strecoară zmeura fiartă prin pânza de tifon. Din sucul scurs cântărește un litru.
Sucul de zmeură obținut, amestecă-l cu zahărul și sarea de lămâie și pune-l într-o cratiță la fiert până când zahărul se dizolvă complet. Îndepărtează spuma oricând la nevoie.
Siropul de zmeură se fierbe timp de 10-15 minute, apoi se toarnă fierbinte în sticle curate și sterilizate…
Comentează