Home » De Ce Nu Ar Trebui Să Bei Bere Pe Caniculă?

De Ce Nu Ar Trebui Să Bei Bere Pe Caniculă?

De Ce Nu Ar Trebui Să Bei Bere Pe Caniculă?

Conform Asociației Berarii României, cantitatea vândută în țara noastră în 2023 a fost de cca 15 milioane de hectolitri, redusă de la 15.8 milioane de hectolitri în 2022. Diferența se simte din creșterea accizelor: 11% din 1 ianuarie 2023 față de ianuarie 2022, apoi încă 10% de la 1 ianuarie 2024.

În România nivelul accizei la bere este cu 18% mai mare decât cel practicat în Germania (0,929 €/ hectolitru/ grad Plato față de 0,787 €/ hectolitru/ grad Plato), în condițiile în care puterea de cumpărare a românilor este de trei ori mai mică decât a germanilor. Sectorul berii, care este 100% fiscalizat, a contribuit la bugetul de stat cu peste 311 milioane € în 2023.

Ce este berea și din ce este făcută?

Berea este o băutură alcoolică produsă din fermentarea cerealelor, cum ar fi orzul, grâul și orezul. Procesul de producție a berii implică mai multe etape, inclusiv malț, piure, fierbere, fermentare și maturare. Mai jos, vedeți…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.