- Schimbările climaterice afectează producția și pot duce la modificarea gustului băuturilor alcoolice.
- La fel de amenințate sunt vinul alb italian Prosseco sau berea britanică Guiness.
- Palinka începe să capete o nouă aromă din cauza schimbărilor climatice.
- Vremea mai caldă și mai uscată dăunează creșterii hameiului, care conferă berii gustul amar.
Guinness, prosecco, palinka: schimbările climatice reprezintă o amenințare serioasă la adresa celor mai iubite băuturi din Europa. Ploile abundente, secetele și furtunile îngreunează producția de băuturi
alcoolice tradiționale.
Ploile abundente, secetele și furtunile vor avea un efect asupra produselor de patrimoniu precum vinul sau băuturile spirtoase care vor începe să aibă un gust diferit sau ar putea dispărea cu totul. Producătorii experimentează modalități de a proteja culturile sau de a modifica rețetele, dar s-ar putea să nu existe o soluție pentru fiecare băutură alcoolică expusă…
Comentează