Despre prune și beneficiile lor
Prunele sunt considerate un superaliment datorită compoziției lor bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Aceste fructe se coc de obicei în perioada verii târzii până la începutul toamnei, între iulie și septembrie. Soiurile timpurii pot începe să se coacă încă din iulie, iar cele târzii pot fi recoltate până la sfârșitul lunii septembrie.
Prunele sunt excelente pentru sănătatea digestivă, datorită conținutului ridicat de fibre, care ajută la reglarea tranzitului intestinal și previn constipația.
În plus, prunele sunt o sursă valoroasă de antioxidanți, cum ar fi vitamina C și fenolii, care combat stresul oxidativ și reduc riscul de apariție a bolilor cronice. Aceste fructe sunt, de asemenea, bogate în vitamine esențiale, cum ar fi vitamina A, C și K, și minerale importante, cum ar fi potasiul și magneziul, care susțin sănătatea inimii și a oaselor.
Prunele sunt foarte versatile și pot fi…
Comentează