Despre gogoșarii murați și beneficiile lor
Murăturile sunt o modalitate excelentă de a păstra legumele și a le face disponibile pentru consum pe tot parcursul anului, chiar și atunci când legumele proaspete nu sunt în sezon.
Gogoșarii murați și murăturile în general sunt alimente tradiționale în multe culturi, apreciate atât pentru gustul lor, cât și pentru beneficiile lor potențiale pentru sănătate.
Chiar dacă murăturile fermentate în saramură sunt considerate mai sănătoase și au un conținut bogat de probiotice, și murăturile în oțet aduc anumite beneficii.
Oțetul poate ajuta la stabilizarea antioxidanților din legumele murate, care pot neutraliza radicalii liberi și pot reduce inflamația. De asemenea, oțetul a fost asociat cu o îmbunătățire a sensibilității la insulină și o reducere a creșeterii rapide a nivelurilor de zahăr din sânge după mese.
Gogoșarii în oțet în oțet pot stimula digestia datorită acidului acetic din…
Comentează