Despre dovlecei și beneficiile lor
Dovleceii sunt legume populare, versatile și pline de nutrienți. Din punct de vedere botanic, dovlecelul este un fruct, deși în bucătărie este considerat o legumă. Aceștia sunt cunoscuți pentru textura lor moale, gustul neutru și proprietățile benefice pentru sănătate.
Beneficii și proprietăți
Conținut scăzut de calorii
Dovleceii sunt alcătuiți în mare parte din apă, aproximativ 94%, ceea ce îi face ideali pentru hidratarea organismului și pentru cei care doresc să slăbească. Conținutul scăzut de calorii (aproximativ 17 calorii la 100 g) îi face să fie ideali în dietele de reducere a greutății.
Bogați în fibre
Conțin fibre solubile și insolubile care sprijină sănătatea sistemului digestiv, reglează tranzitul intestinal și previn constipația. Fibrele insolubile stimulează activitatea intestinelor, iar cele solubile ajută la menținerea sănătății microbiomului,…
Comentează