Cum pregătești varza pentru sarmale
Dacă faci sarmale de Crăciun, acestea se prepară în frunze de varză, dar există și zone unde se folosește viţa-de-vie, de ştevie, spanac sau hrean. O condiție de bază este ca aceste frunze să nu fie prea bătrâne, ci fragede, pentru a putea fi uşor de manevrat. În cazul în care folosești varianta clasică, cu varză murată sau frunze de viţă puse la sărat, este recomandat să le pui mai întâi la desărat în apă călduţă.
Dacă vrei să fi sigură că frunzele de varză sunt fragede, apelează la congelator. Spală bine căpăţâna de varză, înlătură primele două straturi, şterge varza cu un prosop uscat şi înveleşte-o strâns în folie de plastic înainte de o băga la congelator. Las-o acolo peste noapte, apoi încă o zi în frigider (în total cam 18 ore), pentru a se dezgheţa. După decongelare, frunzele de varză devin foarte fragede.
Frunza de viţă de vie oferă un gust specific…
Comentează