Aditivi alimentari în aperitive și feluri principale
De exemplu, într-o cantitate de 100 de grame din fiecare fel de mâncare de pe masa de Revelion, găsim „până la 243 de aditivi alimentari ( E-uri ), 289.29 de grame de zahăr; 45.60 de grame de sare”, potrivit InfoCons.
Asta pentru că numeroase preparate, inclusiv cele tradiționale, conțin aditivi alimentari, dar și multă sare.
Platourile de brânzeturi și preparatele tradiționale sunt printre cele mai apreciate, însă acestea conțin:
- Brânza topită: până la 9 E-uri, 7 g de zahăr, 2,6 g de sare.
- Platouri tradiționale: până la 39 E-uri, 11,92 g de zahăr, 5,11 g de sare.
- Sosuri: ketchup (6 E-uri), muștar (6 E-uri), maioneză (8 E-uri).
- Pâine: 8 E-uri, 2 grame de zahăr și 1.1 grame de sare.
Preparatele tradiționale românești
Sarmalele, salata de boeuf și cârnații de porc sunt nelipsite de pe mesele festive, dar pot include cantități…
Comentează