Numele de salată boeuf provine din limba franceză, cuvântul „boeuf” însemnând „vită”. Însă românii au mai multe rețete pentru a prepara salata boeuf, nu doar cu carne de vită, ci și cu pui sau chiar fără carne.
Salata poate fi servită ca aperitiv ori drept garnitură pentru fripturi. Foarte important, la rețeta de salată boeuf, este ca maioneza de casă, dacă o folosiți, să lege ingredientele, nu să le acopere.
Salată boeuf cu carne de pui
Ingrediente
- 2-3 cartofi;
- un păstârnac și 2 morcovi care au fiert în supa de pui;
- 100 g carne de pui fiartă în supă;
- 3 castraveți acri;
- 50 g mazăre;
- un gălbenuș;
- 50-60 ml ulei;
- două lingurițe de muștar;
- zeama de la 1/2 lămâie;
- câteva măsline și câteva felii de gogoșari în oțet pentru decor, sare și piper.
Mod de preparare
Legumele și carnea se fierb în supa de pui, apoi se scot și se lasă să se răcorească, după care sunt tocate…
Comentează