Home » Ciucă și Ciolacu Vor Să Taie Procentele UDMR în Guvern, Chiar Dacă Sunt Amenințați Cu Ruperea Coaliției. „Ia Fiecare Cât I Se Cuvine”

Ciucă și Ciolacu Vor Să Taie Procentele UDMR în Guvern, Chiar Dacă Sunt Amenințați Cu Ruperea Coaliției. „Ia Fiecare Cât I Se Cuvine”

Ciucă și Ciolacu Vor Să Taie Procentele UDMR în Guvern, Chiar Dacă Sunt Amenințați Cu Ruperea Coaliției. „Ia Fiecare Cât I Se Cuvine”

Protocolul semnat între PSD și PNL la formarea Coaliției, în noiembrie 2021, nu implică vreun schimb de ministere cu UDMR la rocada din mai 2023. Rocada se va produce peste 15 zile.

PSD ar trebui să cedeze, conform documentului asumat, Transporturile, Finanțele și Secretariatul General al Guvernului, iar PNL a agreat să renunțe la Justiție și Proiectele Europene.

Totul s-ar putea schimba însă. 

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat, marți, la finalul ședințelor avute în Parlament de PSD și PNL că noul Guvern va avea mai puține ministere. În discuție sunt și trei ministere care ar putea dispărea prin comasare: Sport, Turism și Energie.

Conducerile partidelor din Coaliției nu au ajuns, până în acest moment, la o concluzie privind ce minister va reveni fiecăruia.

Palatul Victoria are, în prezent, 24 de funcții cheie:

  • premier;
  • 20 de miniștri;
  • 2 vicepremieri (de la partidul care nu are premier);
  • secretar general al…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.