Home » VIDEO. Elveţienii îl pregătesc pe Destinus, un avion de 12 milioane de euro. Ajunge din Europa în Australia într-un timp record

VIDEO. Elveţienii îl pregătesc pe Destinus, un avion de 12 milioane de euro. Ajunge din Europa în Australia într-un timp record

VIDEO. Elveţienii îl pregătesc pe Destinus, un avion de 12 milioane de euro. Ajunge din Europa în Australia într-un timp record

  • Pentru a traversa lumea din Europa către o destinație precum Australia, un zbor cu un avion de pasageri obișnuit durează 20 de ore.
  • Însă un start-up elvețian dorește să reducă acest timp de călătorie la puțin peste patru ore, cu un avion de pasageri hipersonic, alimentat cu hidrogen.
  • Viitoarele companii aeriene comerciale ar putea zbura între Londra și New York în aproximativ 90 de minute.

În prezent, pentru a traversa lumea din Europa către o destinație precum Australia, un zbor cu un avion de pasageri obișnuit durează aproximativ 20 de ore.

Însă un start-up elvețian dorește să reducă acest timp de călătorie la puțin peste patru ore, cu un avion de pasageri hipersonic, alimentat cu hidrogen.

Destinus și-a testat prototipul de aeronavă în ultimii doi ani, anunțând zboruri de testare reușite ale celui de-al doilea prototip al său – Eiger – la sfârșitul anului 2022.

Vor folosi hidrogen lichid

Acum, compania a anunțat participarea la un program…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.