Home » NATO nu a reușit să adopte primele planuri de după Războiul Rece de apărare în fața Rusiei. De ce s-ar fi opus Turcia

NATO nu a reușit să adopte primele planuri de după Războiul Rece de apărare în fața Rusiei. De ce s-ar fi opus Turcia

NATO nu a reușit să adopte primele planuri de după Războiul Rece de apărare în fața Rusiei. De ce s-ar fi opus Turcia


Miniștrii apărării din statele membre ale NATO nu au reușit vineri, 16 iunie, să ajungă la un acord asupra noilor planuri privind modul în care alianța ar răspunde unui atac din partea Rusiei, iar un diplomat a acuzat Turcia că le-a blocat, scrie Reuters.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că miniștrii au analizat planurile – primele de la sfârșitul Războiului Rece și impulsionate de invazia Rusiei în Ucraina – în cadrul unei reuniuni de două zile la Bruxelles și că se apropie de un acord asupra lor.

Însă un diplomat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a precizat că Turcia a blocat aprobarea din cauza termenilor folosiți pentru locațiile geografice, inclusiv în ceea ce privește Ciprul. Există încă o oportunitate de a găsi o soluție înainte de summitul NATO, care se va desfășura la mijlocul lunii iulie la Vilnius, a adăugat diplomatul citat de Reuters.

Misiunea diplomatică a Turciei la NATO a precizat că ar fi…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.