Home » Marcel Ciolacu Invocă Informații De La Serviciile Secrete Pentru A-l Respinge Pe Mircea Abrudean Ca SGG. Ciucă S-a Dus „să Rezolve Problema”

Marcel Ciolacu Invocă Informații De La Serviciile Secrete Pentru A-l Respinge Pe Mircea Abrudean Ca SGG. Ciucă S-a Dus „să Rezolve Problema”

Marcel Ciolacu Invocă Informații De La Serviciile Secrete Pentru A-l Respinge Pe Mircea Abrudean Ca SGG. Ciucă S-a Dus „să Rezolve Problema”

Înaintea numirilor în Guvern sau pentru funcții de demnitate publică, premierul primește de la serviciile de informații un raport despre persoana care urmează să fie numită. 

Raportul are un caracter consultativ, dar, în cele mai multe dintre situații, premierii țin cont de evaluarea recepționată. Rapoartele sunt secrete și pot fi consultate doar de cei care au acces la acest gen de informații.

Spre exemplu, în 2017, președintele Klaus Iohannis a refuzat să o numească pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier la propunerea lui Liviu Dragnea. Președintele Iohannis a invocat motive care țin de securitatea națională, potrivit unor surse de la Palatul Cotroceni, citate în acel moment. 

Surse din coaliție au declarat pentru Libertatea că Marcel Ciolacu l-a informat de săptămâna trecută pe Nicolae Ciucă despre respingerea lui Mircea Abrudean pentru funcția de secretar general al Guvernului.

Mircea Abrudean | Foto: Facebook

„Motivele…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.