Home » REPORTAJ Trei Recomandări Turistice Inedite în România, Trei Locuri Unde Tradiția și Natura Se îmbină Spectaculos

REPORTAJ Trei Recomandări Turistice Inedite în România, Trei Locuri Unde Tradiția și Natura Se îmbină Spectaculos

REPORTAJ Trei Recomandări Turistice Inedite în România, Trei Locuri Unde Tradiția și Natura Se îmbină Spectaculos

35 de localități din România, sate sau comune, au fost declarate în 2023 zone de interes turistic. În total, avem acum 54 de stațiuni de interes național și 147 de stațiuni de interes, conform datelor guvernamentale.

În privința obiectivelor turistice noi, pe primul loc sunt județele Cluj și Suceava, cu 5 astfel de „noi atracții”. Apoi vine Bihorul, cu 4 zone, cele mai multe pitorești din Munții Carpați.

O surpriză a venit de la Covasna, județul mic remarcat recent prin vizita regelui Charles, care a dormit în casa sa din Valea Zălanului.

Până la cel mai recent recensământ, Covasna era cel mai puțin populat județ din România. Covasna a făcut rocadă cu Tulcea, conform presei covăsnene. 

Cu 179.996 de locuitori, Tulcea e acum cel mai mic județ, în timp ce în Covasna trăiesc 200.042 de oameni, cu 5% mai puțin decât acum 10 ani. Iar orașul Sfântu Gheorghe, de pildă, a pierdut în 10 ani peste 10% din populație. 

Cele trei…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.