Home » Anul 2023, „poate Cel Mai Cald înregistrat Vreodată”. Specialiștii Trag Un Semnal De Alarmă Că „pășim Pe Un Teritoriu Necunoscut”

Anul 2023, „poate Cel Mai Cald înregistrat Vreodată”. Specialiștii Trag Un Semnal De Alarmă Că „pășim Pe Un Teritoriu Necunoscut”

Anul 2023, „poate Cel Mai Cald înregistrat Vreodată”. Specialiștii Trag Un Semnal De Alarmă Că „pășim Pe Un Teritoriu Necunoscut”

Avertismentele vin după ce, în această săptămână temperatura medie zilnică a planetei a atins valori nemaiîntâlnite în datele înregistrate de două agenții climatice din SUA și Europa. Recordul pentru cea mai călduroasă zi din istorie, la nivel global a fost doborât de trei ori, inițial pe 3 iulie, apoi pe 4 iulie și, din nou, pe 6 iulie.

Specialiștii admit că înregistrările se bazează pe date care datează doar de la jumătatea secolului al XX-lea, dar spun că acestea sunt „aproape sigur” cele mai calde zile pe care le-a înregistrat planeta pe o perioadă mult mai lungă de timp, „probabil de cel puțin 100.000 de ani”, după cum afirmă Jennifer Francis, cercetător principal la Woodwell Climate Research Center.

Valori „fără precedent” au fost înregistrate și în oceane, valorile de la suprafață atingând luna trecută niveluri record pentru luna iunie. În unele părți ale Atlanticului de Nord temperaturile le-au depășit cu…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.