Ce este pleșcăvița
Pleșcăvița sau, după denumirea originală de Pljeskavica, este un preparat tradițional din bucătăria sârbă, cu origini în Balcani. Se crede că aceasta a evoluat dintr-o combinație de influențe turcești și balcanice.
Modul de preparare al pleșcăviței implică folosirea unui amestec de carne tocată, de obicei dintr-o combinație de vită și porc, dar pot fi utilizate și alte tipuri de carne, cum ar fi oaia sau puiul. Carnea este tocată fin și amestecată cu condimente precum sare, piper, ceapă tocată și alte ierburi aromatice, în funcție de preferințe.
Tradițional, pleșcăviț este modelată sub forma unor bucățele plate și rotunde, având de obicei un diametru mai mare decât cel al unei chiftele obișnuite. Uneori, în mijlocul chiftelei se adaugă umpluturi, cum ar fi brânză, ceapă sau ardei.
Pleșcăvița poate fi preparată prin prăjire pe grătar sau într-o tigaie, de obicei fără a se adăuga ulei…
Comentează