Home » Generalul Zalujnîi, despre atacurile în interiorul Rusiei: „Dacă partenerii noștri se tem că le vom folosi armele, vom ucide cu ale noastre”

Generalul Zalujnîi, despre atacurile în interiorul Rusiei: „Dacă partenerii noștri se tem că le vom folosi armele, vom ucide cu ale noastre”

Generalul Zalujnîi, despre atacurile în interiorul Rusiei: „Dacă partenerii noștri se tem că le vom folosi armele, vom ucide cu ale noastre”


Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, a apărat, într-un interviu acordat publicației americane The Washington Post, dreptul armatei sale de a lovi pe teritoriul Rusiei, adăugând că astfel de atacuri sunt efectuate doar cu arme fabricate în Ucraina, scrie The Kyiv Independent.

„Aceasta este problema noastră și depinde de noi să decidem cum să ucidem acest inamic. Este posibil și necesar, într-un război, să ucidem pe teritoriul inamicului”, a declarat Zalujnîi.

„Dacă partenerilor noștri le este frică de faptul că le vom folosi armele (pe teritoriul Rusiei, n.r.), vom ucide cu ale noastre. Dar numai atât timp cât este necesar”, a precizat șeful armatei ucrainene.

Atunci când au furnizat arme Kievului, aliații occidentali au cerut ca Ucraina să nu folosească armamentul lor pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei, din cauza temerilor legate de o nouă escaladare a războiului. Kievul a revendicat rareori responsabilitatea…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.