Home » Valul De Caniculă Cerberus Obligă Atena Să închidă Acropola, în Timp Ce Croația Este Afectată De Incendii De Vegetație

Valul De Caniculă Cerberus Obligă Atena Să închidă Acropola, în Timp Ce Croația Este Afectată De Incendii De Vegetație

Valul De Caniculă Cerberus Obligă Atena Să închidă Acropola, în Timp Ce Croația Este Afectată De Incendii De Vegetație

În Italia, existau temeri cu privire la zilele următoare, în condițiile în care se așteaptă ca valul de căldură să se intensifice și temperaturile să urce la peste 45 de grade Celsius săptămâna viitoare în centrul și sudul țării.

Meteorologii italieni numesc următoarea fază a valului de caniculă „Chiron” – o referire la luntrea care transportă sufletele morților în mitologia greacă. Acesta îi succede valului „Cerberus” din această săptămână, numit după câinele cu trei capete al lumii subterane din aceeași mitologie. Joi, valul „Cerberus” ajunsese și în Balcani.

Agenția Spațială Europeană (ESA), ai cărei sateliți monitorizează temperaturile terestre și maritime, a avertizat că Italia, Spania, Franța, Germania și Polonia se confruntă cu condiții extreme.

Temperaturile ar putea depăși zilele acestea actualul record european, de 48,8 grade Celsius, înregistrat în Sicilia în august 2021.

Impactul căldurii…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.