Home » Volodimir Zelenski dezvăluie ținta atacurilor cu rachete hipersonice Kinjal efectuate sâmbătă de ruși asupra Ucrainei

Volodimir Zelenski dezvăluie ținta atacurilor cu rachete hipersonice Kinjal efectuate sâmbătă de ruși asupra Ucrainei

Volodimir Zelenski dezvăluie ținta atacurilor cu rachete hipersonice Kinjal efectuate sâmbătă de ruși asupra Ucrainei


Atacul cu rachete efectuat de ruși sâmbătă, 5 august, a lovit o facilitate a grupului aeronautic ucrainean Motor Sich, una dintre cele câteva companii al căror control a fost preluat de guvernul de la Kiev după invazia declanșată de Moscova, a declarat președintele Volodimir Zelenski, în discursul său video adresat națiunii, relatează AFP, potrivit The Barron’s.

„Astăzi a avut loc un alt atac cu rachete rusești împotriva țării noastre. Rachete Kinjal, Kalibr. Au lovit (o facilitate) Motor Sich”, aflată în apropiere de Hmelnițki, în vestul Ucrainei, la aproximativ 300 de kilometri sud-vest de Kiev, a afirmat Zelenski.

Motor Sich, care produce motoare pentru avioane și elicoptere și alte componente, s-a numărat printre firmele „strategice” preluate de Ministerul ucrainean al Apărării în noiembrie anul trecut.

Zelenski a precizat, în discursul său, că atacul a fost efectuat inclusiv cu rachete hipersonice rusești Kinjal („Pumnal”), care sunt concepute…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.