Home » Joe Biden a declarat stare de dezastru în Hawaii din cauza incendiilor de amploare: „Fiecare bun pe care îl avem le va fi pus la dispozițe”

Joe Biden a declarat stare de dezastru în Hawaii din cauza incendiilor de amploare: „Fiecare bun pe care îl avem le va fi pus la dispozițe”

Joe Biden a declarat stare de dezastru în Hawaii din cauza incendiilor de amploare: „Fiecare bun pe care îl avem le va fi pus la dispozițe”


Președintele american Joe Biden a extins joi ajutorul federal pe care îl oferă statului Hawaii și a promis ajutor cetățenilor afectați de incendiile mortale care au cuprins insula Maui, relatează The Guardian și Reuters.

Biden a aprobat o declarație care prevede stare de dezastru pentru Hawaii, menită să stimuleze resursele pentru a permite reconstrucția insulei, a transmis Casa Albă într-o declarație după incendiul care a ucis cel puțin 36 de persoane.

„Oricine a pierdut o persoană dragă, a cărui casă a fost avariată sau distrusă, va primi ajutor imediat”, a spus Biden.

El a subliniat că autoritățile „lucrează cât mai repede posibil” pentru a combate incendiile și pentru a evacua rezidenții și turiștii.

„Rugăciunile noastre se îndreaptă către oamenii din Hawaii, dar nu doar rugăciunile noastre. Fiecare bun pe care îl avem le va fi pus la dispoziție”, a spus el.

O astfel de finanțare poate fi folosită pentru granturi pentru locuințe…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.