Home » Politico: Cel Mai Bogat Om Din Lume A Făcut Presiuni Asupra Lui Macron Să O Demită Pe Prim-ministra Elisabeth Borne

Politico: Cel Mai Bogat Om Din Lume A Făcut Presiuni Asupra Lui Macron Să O Demită Pe Prim-ministra Elisabeth Borne

Politico: Cel Mai Bogat Om Din Lume A Făcut Presiuni Asupra Lui Macron Să O Demită Pe Prim-ministra Elisabeth Borne

Bernard Arnault, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din lume, a făcut personal presiuni asupra lui Emmanuel Macron pentru a-l înlocui pe premierul Elisabeth Borne cu o figură mai liberală, scrie publicația pe teme europene Politico.

Într-o întâlnire inedită cu președintele francez la Palatul Elysée, la începutul lunii iulie, Arnault a pledat pentru ca unul dintre miniștrii mai liberali ai guvernului să o înlocuiască pe Borne, considerată de centru-stânga, notează Politico.

Prima alegere a lui Arnault ar fi fost ministrul de interne Gérald Darmanin, care a făcut o campanie intensă pentru acest post la momentul respectiv, au declarat pentru Politico două persoane de rang înalt care au cunoștință despre conversație.

La începutul acestei veri se zvonea că Borne, care a avut dificultăți în a mobiliza parlamentarii de dreapta pentru a susține agenda guvernului, în special reforma pensiilor, va pleca în cadrul unei remanieri mult…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.