Home » Scandalul „vize Pentru Mită” Din Polonia Se Extinde și Zguduie Guvernul Conservator, Cu O Lună înainte De Alegeri

Scandalul „vize Pentru Mită” Din Polonia Se Extinde și Zguduie Guvernul Conservator, Cu O Lună înainte De Alegeri

Scandalul „vize Pentru Mită” Din Polonia Se Extinde și Zguduie Guvernul Conservator, Cu O Lună înainte De Alegeri

Cu exact o lună înainte de alegerile generale cruciale din Polonia, partidul naționalist de guvernământ Lege și Justiție (PiS) face eforturi pentru a ține sub control un scandal care se extinde, în urma căruia mai mulți oficiali au fost demiși, iar alții arestați și acuzați că au facilitat o schemă coruptă ce presupunea acordarea de vize în schimbul mitei.

Parte din identitatea guvernului PiS, acasă și în UE în general, ține de atitudinea dură față de imigrație, dar acuzația care stă la baza scandalului este aceea că agenții săi din consulatele din întreaga lume au încurajat de fapt sosirea străinilor, în special din Africa și Asia, în schimbul unor sume de bani.

Presa poloneză a scris că aproximativ 250.000 de vize au fost acordate începând cu 2021, pentru mii și chiar zeci de mii de euro fiecare.

Potrivit unor relatări, migranții au folosit vize poloneze cu intrări multiple pentru a călători în Mexic și apoi pentru a intra…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.