Descoperă mai jos cum să faci acasă covrigi pufoși și crocanți ca la covrigărie. Rețete de covrigi pe care să le încerci și tu.
Rețete de covrigi
Cum faci covrigi ca la covrigărie
Ingrediente
- 500 gr făină;
- 300 ml apă;
- Un plic drojdie uscată;
- O lingură de zahăr;
- O lingură de ulei;
- Un praf de piper, semințe de mac, semințe de floarea soarelui.
Mod de preparare
Pune într-un bol drojdia, adaugă peste ea o lingură de zahăr, 3 linguri de apă și un praf de făină. Amestecă bine totul până când se omogenizează. Lasă apoi compoziția obținută să se odihnească pentru 15 minute.
Pune făina într-un vas încăpător și adaugă peste un praf de piper, un praf de sare, o lingură de ulei, iar deasupra toarnă compoziția de drojdie. Amestecă bine cu o spatulă și adaugă apa călduță trepat. Frământă bine aluatul până când nu mai este lipicios. Formează o bilă de aluat și las-o la dospit pentru o oră.
Ia apoi aluatul și porționează-l…
Comentează