Home » Coreea De Nord și-a înscris în Constituție Statutul De Stat Nuclear. Kim Jong Un: „Nimeni Nu Este Autorizat Să îl încalce”

Coreea De Nord și-a înscris în Constituție Statutul De Stat Nuclear. Kim Jong Un: „Nimeni Nu Este Autorizat Să îl încalce”

Coreea De Nord și-a înscris în Constituție Statutul De Stat Nuclear. Kim Jong Un: „Nimeni Nu Este Autorizat Să îl încalce”


„Politica de construire a forţei nucleare a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) a primit un statut permanent ca lege fundamentală a statului pe care nimeni nu este autorizat să îl încalce”, a declarat Kim Jong Un.

De asemenea, Kim Jong Un a transmis că țara sa va crește producția de arme nucleare pentru a descuraja „provocările americane”.

Adunarea Populară Supremă a Coreei de Nord, în cadrul unei ședințe de două zile, a aprobat în unanimitate revizuirea constituției, adăugând textul că în Coreea de Nord se „dezvoltă arme nucleare pentru a-și garanta” „dreptul de a exista” și „pentru a descuraja războiul”, a transmis KCNA.

În urmă cu un an, Coreea de Nord, care a efectuat deja şase teste nucleare din 2006 până în 2017, a anunţat o nouă doctrină care afirmă caracterul „ireversibil” al statutului de putere nucleară şi o autorizează să efectueze un atac atomic preventiv în cazul unei ameninţări…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.